torsdag 24 januari 2008

Vegangrupper i England

Antalet veganska organisationer och grupper i England är stort. Främst är the Vegan Society verksam. Vegfam bildades 1964, med syfte att " ge föda till de fattiga utan att exploatera djuren". Vegfam hjälper till vid krig och katastrofer, översvämningar, svält. Man har bla arbetat med bladproteinprojekt i Indien, Etiopien, Lesotho, Kenya, Vietnam, Mexiko.
Viva(Vegetarians International Voice for Animals), har sitt säte i Bristol i England men driver kampanjer för djurs rättigheter världen över. De har lokalavdelningar över hela Storbrittanien, ger ut tidningen Viva, en mycket bra hemsida och har i många år fått starkt stöd av Paul McCartney och Heather Mills.
Compassion in World Farming informerar om förhållanden på djurfabriker och djurhållning och driver kampanjer för att förbättre för djuren. Animal Aid arbetar för att förhindra djurförtryck och sprider information om hur man kan leva veganskt utan att utnyttja djur. PETA, bedriver djurrättskampanjer och verksamhet för att sprida information om vegetarism och veganism. Exempel på deras kampanjer är "Fur-free" antipälskampanjer, mot hönsuppfödning, mot björnjakt, mot gåsleverframställning. Milk Myths sprider information om komjölks negativa effkter på både människor och djur. På engelska bloggen Vegan Bean finns mängder av länkar till andra vegangrupper.

Inga kommentarer: