onsdag 6 februari 2008

Vad är tofu?

Tofu har framställts och ätits i Asien i tusentals år. Den säljs ofta i vita block och ser ut som en ostmassa. Den tillverkas av sojabönor som blötläggs, mals, kokas, ystas. På så sätt får man fram en proteinrik massa som hälls i formar och formas till block. Dessa kan sedan skäras i bitar och användas som pålägg, i sallader, till wok, grytor mm. Den kan ätas rå, kokas, stekas, wokas. Tofu är både proteinrik, 100 gram innehåller 8 gr protein och kalkrik- 130 mg. Man hittar tofu i hälsokostbutiker, asiatiska butiker men även vanliga matbutiker. När man öppnar förpackningen ligger tofublocket i vattenbad. Om man inte använder hela tofublocket häller man nytt friskt vatten i asken. En öppnad tofuask håller sig ca 1 vecka.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack så mycket för inspiration och bra fakta!

Anna sa...

Äntligen en sida med en vettig förklating.
Tack så mycket ^^