onsdag 6 februari 2008
Alzheimer och kött
Tony Wardle, skriver i Viva 28/05 om en bok av den amerikanske forskaren Murrey Waldman- "Dying for a hamburger". denne har en teori om sambandet alzheimer och köttätande. det finns många olika typer av demens. Alzheimer är en av dem. 1948 diagnosticerades i England 150 fall av alzheimer, 648 år 1978. I nuläget 500 000 fall. Alzheimer ökar kraftigt och i synnerhet i länder med stor köttkonsumtion. 3 % av befolkningen mellan 65-71 har den, 50 % av de över 85 år. Dr Waldman menar att prioner i kött är boven bakom den ökade förekomsten av alzheimer. Även professor Stanley Prusiner, som fick Nobelpriset för upptäckten av prioner, tror det finns ett samband. Man känner även till sambandet Alzheimer med högt blodtryck, högt kolesterol och höga homocysteinvärden. Homocystein ökar vid köttkonsumtion.Dr Waldman förordar därför en kost som inte baseras på kött.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar