torsdag 7 februari 2008

Groddningstider

Just nu är väl den perfekta tiden att ägna sig åt groddning. Vi behöver äta färska, vitaminrika grönsaker varje dag. Ett lätt sätt att få i sig billiga, färska och näringsrika grönsaker är att äta groddar. Man kan visserligen köpa dem men det blir billigare att göra groddandet själv. En mycket bra bok som kom ut för många år sedan, men är en riktig guldgruva, är Frisk:Allt om groddar (på den tiden hette han Per Sellman). Den boken lär ut groddandets ABC. Den finns på biblioteken att låna. Förenklat gör man så här. Köp en påse alfaalfafrön. Ta 1 msk frön och lägg i en glasburk med myggnät i öppningen(sätt fast med gummisnodd). Häll på vatten och låt stå över natten. Skölj sedan groddarna morgon och kväll. Efter några dagar har du groddar att mumsa på. Man kan sedan fortsätta med linser- gör på samma sätt. När du blivit mer van kan du pröva en rad bönor och frön. Världens billigaste mat!

Inga kommentarer: