onsdag 19 mars 2008

Vi måste sluta föda upp djur för slakt

Den här insändaren är skriven av min dotter Hanna. Hon svarar på ett inlägg i Metro.

Jag ber " Eva, Uppsala" som skrev insändaren med rubriken "Vi måste äta djuren- annars tar de över helt" 3/3-08 att fundera över sina argument.
Jag är vegan sedan 29 år tillbaka och har respekt för alla levande varelser; köttätare såväl som andra. Mina åsikter innebär inte att jag saknar respekt för den vars åsikter jag inte delar.
Den djurhållning som människan utvecklat de senaste 100 åren vittnar dock inte om respekt. Du undrar vad vi ska göra med alla djur om vi slutar äta dem. Om inte människan odlade fram sådana enorma mängder djur för köttproduktion skulle du inte behöva oroa dig för någon enorm djurmängd.
Att människan utrotat rovdjur och massproducerat djur för köttindustrin har förändrat ett balanserat system i naturen till ett systen i obalans. Mitt förslag(som du efterfrågar) är inte att vi utrotar alla djur, däremot att vi inte föder upp dessa miljontals djur för slakt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej Ulla,

Ville hälsa dig välkommen till oss, om du inte redan besökt oss.

Här är en film som verkligen belyser att man kan umgås med "lantdjur" på andra sätt än i förhållandet människa / kommande föda!

http://www.veggiemind.com/nar-lantdjur-vagar-visa-sin-tillit-och-karlek/

Hälsningar / Jonas

Anonym sa...

Den där läste jag och tyckte var grymt bra :D