torsdag 17 juli 2008

Uppsala


Igår besökte jag Uppsala. Jag åkte uppför den eleganta röda rulltrappan i det nya Konserthuset och såg på utstikten runt staden. Köpte oliver i italienska matbutiken " Martinas Italienska Delikatesser". Åt veganlunch på Hugos café.(Gustaf tog bilden). Tittade in i The English BookShop intill biblioteket. Provsatt den nya bryggan vid ån, besökte Linnéträdgården, Upplandsmuséet och Bror Hjorts muséum. Strosade i Botaniska Trädgården. Sedan blev det middag i Flogsta innan hemfärden.
På Bror Hjorts Muséum kan man dricka te för 10 kr. Där finns även Delicatoboll. På Hemköp finns veganska rätter i frysen, sojayoghurt och tofu i kyldisken. Saluhallen i Uppsala är väldigt trist. Renoveringen efter branden för några år sedan förvandlade lokalen till ett opersonligt och doftlöst ställe. Saluhallar ska vara fyllda av grönsaker, frukt, kryddor, oliver och doftande bröd.
På hemvägen tittade jag in på Åhléns i city(Stockholm). Där förvaras tofu bland sojayoghurt och sojamjölk i det stora mjölkrummet. Men ute bland de andra kyldiskarna fanns ytterligare en disk med tofu och sojakorvar. Det vore bra om det kan samlas på ett och samma ställe.

Inga kommentarer: