torsdag 31 juli 2008
Fylld paprika
I DN igår onsdag, fanns ett recept på veganska fyllda paprikor.
Fyllda paprikor
6 paprikor i olika färger
4-5 potatisar
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk olivolja
1 burk svarta bönor
5 dl vegobuljong
1 dl vitt vin eller vinäger
2 dl couscous
1 dl finhackad mynta
Skär toppen av paprikorna. Finhacka topparna
skala potatisen och skär i klyftor- koka dem sedan. Lägg i de hela paprikorna i vattnet. Koka dem i 2 minuter.
Hacka lök och vitlök. Fräs i olja. Rör i bönor och couscous. Häll i buljong och vin.Sväll i 5 minuter. Ta i mynta. Fyll paprikorna. Lägg potatisklyftorna runt om.Ställ i form i ugnen i 200 grader i 30 minuter.
Servera med kryddig tomatsås
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar