Det finns många olika grupperingar inom raw food. En av dessa är Levande föda, inspirerade av Ann Wigmore(författare till flera böcker i ämnet). Det finns flera Levandeföda gårdar i Sverige, vilka fungerar som hälsohem. Det finns rawfoodister som mest äter frukt och de som mest äter grönsaker. En del menar att det räcker om man äter 75% rå föda. Andra att man bör äta 100%. Födan ska inte upphettas över 40 grader för att kallas rå. Genom att äta rå föda tros man få i sig mer enzymer, och vitala näringsämnen.
David Wolfe har skrivit flera böcker i ämnet raw food. Andra böcker i ämnet är;
Anis raw food kitchen
Sunfood living
The Sunfood diet(David Wolfe)
Naked Chokolate
The Complete book on raw food
Raw food diet made easy
Living in the raw
12 steps to raw food
Raw
The raw food detox diet
Raw family
Living cuisine
Live food live bodies
Raw transformation
The raw secrets
The raw gourmet
Rainbow green live food cuisine
fredag 9 maj 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar