söndag 10 augusti 2008

Färska rödbetor

Likaså rödbetor att skördeklara. Skär av blasten några cm från rödbetan. Koka i ca 30 minuter. Servera med rapsolja och örtsalt. Rödbetor är även goda kalla i sallad. Slå en god dressing över de skalade varma rödbetorna.
Rödbetor kokas med skalet på. När de är klara, håller du dem under rinnande kallt vatten och trycker bort skalet. Bli inte orolig nästa dag när du kissar rött. Du är inte sjuk utan kissar ut rödbetans röda färgämne.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Ulla.

Jag vill bara göra dig uppmärksam på att din blogg är inlagd och hyllad hos oss!
http://www.veggiemind.com/svenska-veganbloggar-frestar-bast/

Mvh/ Jonas

PS. Är det nåt ryssar kan så är det att tillaga rödbetor. Det, och potatismos, var det enda jag kunde äta när jag reste i Sovjetunionen en gång i tiden. DS.