söndag 27 februari 2011

Sportlovsmat

Ugnsbakade grönsaker med mandeltofu
2 färdigkokta majskolvar
1 squash i grova bitar
1 paprika i breda bitar
1 ask körsbärstomater
1 klyftad rödlök
100 gram champinjoner
1 paket Mandeltofu i bitar
Skär grönsakerna i bitar och lägg på ugnsfast fat. Ugnsbaka i 200 grader i 20 minuter Låt mandeltofun ligga med de sista 5 minuterna

Rotfrukter med tzay
500 gr sötpotatis- skalad och i klyftor
1 squash i bitar
1 gul paprika i bitar
tzay
Lägg grönsakerna på plåt i ugnen i 200 grader i 20 minuter. De sista 5 minuterna stoppas tzayen in. Servera gärna med en sås på tomat
Tomatsås
1 lök-hackad
1 vitlöksklyfta-hackad
1 ask tomatkross
1 tsk råsocker
salt och peppar
Fräs lök och vitlök. Blanda i resten och låt puttra i 10 minuter. Tillsätt gärna lite chili
Thaicurrysoppa med falafel
1 msk röd currypasta
3 msk tomatpuré
4 strimlade salladslökar
2 pressade vitlöksklyftor
2 burkar kokosmjölk
2 dl vatten
200 gr gröna ärtor
4 limeblad eller 1 tsk citronsaft
Fräs curry, lök, vitlök och tomatpuré. Ta i resten. Smaka ev av med pulverbuljong
Klämmor med fyllningar
Rossofyllning
200 gr smulad tofu rosso
100 gr ruccola
1 skivad avocado
tunnbröd
Lägg ut tofu på tunnbrödet och skivad avocado. Strö ruccola över. Rulla ihop
Hommosfyllning
1 ask hommos
skivad eller hackad saltgurka
tunnbröd
Bred på hommos och strö över gurka. Rulla ihop

Burgare med biff
Hamburgerbröd- veganska
Veggobiff-fryst från tex Willys
salladsblad
tomatskivor
veganmajonäs(tex Coops extra)

Inga kommentarer: