torsdag 17 februari 2011

Gunillas färssås

Gunillas färssås

3-4 lökar, gärna gula och röda
3 vitlöksklyftor
3 dl fin sojafärs blötlagd i 4 dl vatten
500 gram krossade tomater
1 dl chilisås
2 msk buljongpulver eller 2 buljongtärningar
svarta oliver
ev 1 msk balsamvinäger

Skala och skär löken i små bitar. Stek löken sakta i olja eller margarin tills den blir mjuk och blank. Skala och finhacka vitlöken, blanda i stekpannan och fräs ytterligare några minuter. Häll av vattnet från sojafärsen och blanda med lökhacket. Låt fräsa några minuter så att en del av blötläggningsvattnet ångar bort. Häll i de krossade tomaterna och chilisåsen och buljongpulvret. Smaka av och krydda efter behag. Låt ev svarta hackade oliver puttra med en kort stund och balansera gärna smaken med 1 tesked balsamvinäger. Eller blanda i bönor och majs som får puttra med några minuter i pannan.

Inga kommentarer: