är en av vårens kokboksnyheter skriven av Ingrid Eriksson, Svenska Dagbladets matredaktör.Den har rubriker som;potatisåkern, mejeriet, skogen, trädgården. Det är alltså ingen vegansk kokbok utan en receptbok som kräver mycket veganisering. I receptdelen "I skogen" finns dock goda recept på lingolsylt och drottningsylt. "Från potatisåkern" kan man hämta recept på hasselbackspotatis. "Från Trädgården" är mest användbar tex en god azpacho, sommarsallad,persikopaj,klappgröt,krusbärskräm,äppelflan,trädgårdssaft och ättiksgurka. Receptet på Änglamat är inte dumt om man ersätter mjölk och grädde med sojamjölk och sojagrädde.
Änglamat
4-6 veteskorpor
2 dl sojamjölk
3 dl sojatoo
1/2 dl hallonsylt
1/2 dl lingonsylt
färska bär
Smula skorporna. Värm mjölken och häll över smulorna.
Vispa sojatoo och vänd ner hälften i smeten. Blanda resten sojatoo med sylten. Varva allt i glas och servera med färska bär i toppen
måndag 28 februari 2011
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar