tisdag 21 oktober 2008

Upprop

Kopanda foods har tagit initiativet till ett upprop till tillverkare av vegetariska produkter. Skriv under uppropet och skicka till olika tillverkare.
Ge oss mat utan onödiga animaliska ingredienser!

I de allra flesta mataffärer finns ett stort sortiment av “vegetariska” produkter från framför allt Dafgårds och Hälsans kök. Många vegetarianer, veganer och/eller allergiker har nog hoppfullt lyft upp ett paket sojakorv eller vegetariska biffar, bara för att besviket inse att det innehåller ägg och kanske till och med mjölk.

Det här är tråkigt för oss som tvingas välja bort era produkter och det borde vara lika tråkigt för er som förlorar åtskilliga kunder. Det framstår som ett obegripligt val att tillsätta animalier i produkter som hos nästan alla andra tillverkare (främst internationellt) är helt vegetabiliska.

Snälla snälla tillverkare - ta bort äggen och mjölken ur era produkter så lovar vi att ni har fått en stor skara nya, trogna kunder!

2 kommentarer:

Anonym sa...

jag är vegetarian (äter alltså ägg och mjölk) men tycker ändå att det är sjukt dumt att tillsätta animalier i vegetariska produkter som quorn och sojaprodukter. Hur tänkte dom där liksom?

Mattias Östergren sa...

Hej, Ulla.

Du glömde länken till namninsamlingen.