Under sommaren har det kommit många artiklar om riskerna med D-vitaminbrist. Främst har man riktat in sig på en studie som visade på risk att då i förtid vid D-vitaminbrist. Men man visar även på samband med vinterförkylningar, depression och hjärtsjukdom. D-vitamin finns i animaliska produkter samt för oss veganer i berikade livsmedel som tex margarin, havre- och sojamjölk. Bästa sätt att få i sig vitamin D är att utsätta huden för solljus. Vintertid är solljuset för svagt, därför är det då bra med D-vitamintillskott. Läs mer i artikeln.
http://www.svd.se/nyheter/inrikes/artikel_1551333.svd
söndag 21 september 2008
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Margarin är en grovt förädlad produkt och det är inget jag skulle vilja äta. Men det måste finnas andra berikade produkter?
/Emma
Skicka en kommentar