söndag 21 september 2008

ekologiskt godis

Den här veckan lanserar Coop sitt nya ekologiska godis, fritt från färger och konserveringsmedel. Det heter Ekorrens ekologiska godis och finns som klassisk blandning och syrlig.Klassisk är dock inte veganskt, för det innehåller gelatin, vassla och yoghurt.Syrlig är vegansk samt gluten och laktosfri.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Enligt hemsidan verkar det finnas en vegansk sort.

http://www.sjolundagard.se/?p=49

Anonym sa...

Jag har svängt ihop en namninsamling för att försöka få Dafgårds, Hälsans kök med flera att ta bort ägg och mjölk ur sina “vegetariska” produkter! Skriv på på http://www.namninsamling.se/index.php?nid=2436

Olivia sa...

Jag åt en vegansk sort ifrån det märket härom dagen, så det ska ju finnas. Den syrliga blandningen var det förresten. Den var god!

Anonym sa...

"Ekorrens ekologiska smågodis" kallar vi vårt ekogodis som finns i två olika påsar. Den vi kallar "syrlig blandning" och som är grön/gul i färgen är helt vegetarisk! Den innehåller agar som gelégivare och inte några animaliska produkter. Dessutom är den helt glutenfri och laktosfri. Finns hos Coop, som sagt!

Anonym sa...

Jag tror att Malaco Truly är helt vegetarisk utan animaliska produkter, i alla fall så ska de bara innehålla "natruliga ingredienser". Fick själv hem 4 godispåsar helt gratis via http://www.pointshop.tk/

Anonym sa...

Malaco truly har gelatin i alla produkterna (eller de 5 jag dubbelkollade precis iallafall).