söndag 14 november 2010

Hälsomässan i helgen

I fredags var jag på Hälsomässan i Älvsjö. Den kändes rätt färglös. Färre utställare och framför allt frånvaro av mat. Ingen vegoservering. Anna Skipper hade matshow vid sin monter men där föreslogs kalkon och annat animaliskt ihop med en del grönsaker så det kändes inte intressant. Det enda i den vägen var matdemo av Raw food. Jag saknade Biodynamiska föreningen som förr hade jättemonter med frukter, grönsaker, bröd och annat vegetabiliskt. jag saknade Årstiderna+ Ekolådan som istället stod i den andra mässhallen för vin&korv&lax. Jag saknade Risenta, Friggs, Go Green, Hälsans Kök mfl vegetariska matproducenter. Markatta och Biofood hade montrar med minimalisktiskt innehåll av te, schampo och godis. För övrigt var det antingen välpumpade unga män som visade på träningsmaskiner eller syntetliknande näringsdrycker eller välmanikyrerade unga kvinnor som förevisade kosmetika,näringspulver eller smycken. Vart tog den enkla och hälsosamma maten vägen?!
I den andra mässhallen där det mest serverades vin och animalisk fanns mer av intresse. Bagare med nybakade surdegsbröd, knäckebröd, en finsk monter med 100& rågsurdegsbröd.Havtornsjuice, marmelader, nötter, ekoodlare. En öländsk monter hade bönchips gjorda på bruna bönor. Det var företaget Wahlquists mat som tillverkar både bruna bönor på burk samt chipsen som finns i 4 smaker. Läs mer på www.bonchips.se
En annan monter sålde Rotfruktschips gjorda på potatis,rödbeta och palsternacka. Ekologiskt och lättsaltat.Tillverkare Rootfruit Scandinavia.
Jag föredrar Vegomässorna. Dels är det billigare att delta dels finns riklig förekomst av mat av alla slag.

Inga kommentarer: