Svarta vinbär innehåller 181 mg vitamin C och 2086 ORAC(antioxidanter)
jordgubbar 76 mg C och 1540 ORAC
Päron 5 mg C och 134 ORAC
Havtorn 120 mg C, 1500 ORAC
Blåbär 10 mg C, 4460 ORAC
Björnbär 6 mg C, 2036 ORAC
Hallon 30 mg C, 1220 ORAC
Körsbär 7 mg C, 670 ORAC
Tranbär 14 mg C, 1750 ORAC
Lingon 2 mg C, 203 ORAC
fredag 4 september 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Kiwi?
Kiwi, apelsin och andra exotiska frukter innehåller också massor av Vitamin-C. Men viktigt är också att halten pektin(det som gör att bären, frukten gelear sig)är hög. Och här klarar sig våra nordiska bär och frukter ofta mycket bra. Pektin förstärker effekten av Vitamin-C.
Nypon innehåller ca 2000 mg C-vitamin per 100 g frukt. Det gör det till ett av de mest C-vitamin rika livsmedlen. Nu vet ju inte jag hur ni räknade då det inte stod hur många gram ni mätt ifrån men :)
Skicka en kommentar