Idag bakade vi semlor
1 paket jäst
100 gr mjölkfritt margarin
1 dl socker
4 dl sojamjölk
1/2 tsk salt
1/2 tsk mald kardemumma
10-12 dl vetemjöl
Degen rördes ihop. Jäste och formades till bullar som bakades i 225 grader i 15 minuter.
När de svalnat fylldes de med mandelmassa+ sojagrädde och inkrom som rörts ihop. Däreftertoppning med vispad Sojatoogrädde. Florsocker pudrade vi semlorna med också.
3 kommentarer:
Mmm, ser gott ut! Det var längesedan jag åt en riktigt god semla.
Har du, Ulla, någonsin gjort en lyckad semla som hade en "rå" grädde? Bullen är kanske svår att få "levande", men grädden och mandelmassan kan ju göras levande?
Tack för så många bra inlägg, och för att du ger stöd åt en tvivlande tanke som nässlar sig in ibland :)
GoGreen har kommit med en vispbar grädde. Ett litet litet paket, men det kanske räcker till en semla eller två. Jag har inte provat den ännu men tänkte använda den till semlor någon dag.
Jag provade GoGreens vegovispgrädde igår när vi hade kalas. Jag gjorde veganrulltårta till mig själv och gjorde bakelser istället för tårta. Grädden var väldigt god men en aning lös i konsistensen. Soyatoo har en liten konstig smak som jag inte riktigt har vant mig vid än. Men GoGreens var riktigt god. Å andra sidan hade den en himla massa konstiga ingredienser så Soyatoo är nog att föredra i alla fall. Jag får försöka vänja mig vid smaken. :-)
Skicka en kommentar