lördag 21 februari 2009

Mer än 100 000 veganer i Sverige


Antalet veganer i Sverige ökar hela tiden. Det finns veganer inom alla yrken, veganer i alla åldrar. Spädbarn som är veganer och hundraåringar. En del är medlemmar i föreningar eller grupper för veganer, andra lever som ganska hemliga veganer, utan att så många i deras omgivning vet något. Secret Vegans?
Själv tycker jag det är ganska svårt att bli oupptäckt. Så fort jag tar fram lunchlådan på ett nytt jobb eller liknande, stirrar folk på min mat och säger- Är du en sån där vego? Det får jag då medge och så sätter frågorna fart. I en paus på universitetet när jag gick en kurs i filosofi, hann jag bara doppa min örttepåse i koppen, då en i kursen frågade om jag var vegan.
Många gånger har jag varit med om att på en fest eller kurs sätta mig just bredvid en annan vegan. Vad är det för osynliga band av sympati som drar oss till varandra ? Se dig omkring- hur många secret vegans har du omkring dig!?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är nog en sån där secret vegan som inte riktigt vill ge mig till känna. Mest på grund av att det känns jobbigt att hela tiden bli ifrågasatt så fort man ska sätta sig att äta.

Anonym sa...

100 000 veganer? Var har du fått den siffran i från? Den kan ju omöjligtvis stämma.

Anonym sa...

Tjena vänner, jag kallas Balle och jag hatar kött och är lite av en självutnämnd expert på vegan-mat. Här får du mitt bästa recept, mitt “flaggskepp” så att säga ;-)

Skölj 8 salladsblad i kran-jummet vatten, dela en halv tomat och strö över en riven rädisa över hela fatet.

Smaklig spis!

Balle

Anonym sa...

Hej, jag är vegan och jag känner att jag måste skada en köttis (för djuren är ju mer värda än människor). Jag är naturligtvis med i unga marxister och känner att jag måste slå sönder något idag.. Jag har ju rätt att göra som JAG vill.

Prins Korv

IresistsoIexist sa...

intressant inlägg! :)

Jag är vegan sedan par år tillbaka - känner ingen annan vegan, men vill dock!
Försöker sprida budskapet vidare, inte rabiat konvertera, utan bjuda på maträtter osv. Sen när folk frågar varför rätten är helt vegetariskt, så börjar jag lite smått :)

Unknown sa...

Jag propagerar hela tiden till höger och vänster...
Men det skulle vara roligare om jag hitta en vegankompis i stan.