måndag 18 februari 2008

Vegansk sportlovsmat

Under sportlovet är man mycket utomhus; åker skidor, skridskor, gör utflykt till skogen, tar långpromenader, spelar basket eller leker. Då behövs det mat som mättar och mat som går fort att göra i ordning. Men det kan också vara tillfälle att man lägger ner lite extra tid på maten, helt enkelt umgås genom att laga mat ihop.
Sportlovsmeny
Måndag lunch: Potatis med gryta gjord på vita bönor och grönsaker
Måndag middag: Potatismos med sojakorv, kokt majskolv
Tisdag lunch: Pasta med sojafärssås
Tisdag middag: Linssoppa med Hirsmandelkaka till efterrätt
Onsdag lunch: Ris, tofu och varma grönsaker
Onsdag middag: Ugnsbakade grönsaker med falafel
Torsdag Lunch: Wokade grönsaker och tofu, ris
Torsdag middag: Soppa på vita bönor, pannkaka till efterrätt
Fredag lunch: Risfyllda paprikor
Fredag middag: Mexikomat; avocadoröra, bönröra, majs, majsbröd
Lördag Lunch: Kryddig hirsotto med grönsaker och linser
Lördag middag: Pizza
Söndag lunch: Ugnsbakad potatis, kikärtsbiffar, stekt svamp
Söndag middag: Lasagne
Till varje måltid serveras råa, färska grönsaker i bitar eller som sallad

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Ulla! Jag ser ingen mejlsdress är så, så jag skriver här. Jag undrar om du har koll på vad det finns för veganutbud när det gäller festivalmat. Försöker reka lite för att sen kunna påverka inifrån. Allt gott, My Malmeström-Sobelius monstermyra@hotmail.com