lördag 8 december 2012

Julmat
Kålrotslåda
1 kg kålrot i bitar
2 dl ströbröd
4 dl havregrädde
1 dl sirap
1 tsk ingefära+ 1 tsl salt
1 dl mannagryn
Koka kålroten mjuk och mosa den.
Låt ströbrödet svälla i grädden
Blanda sedan allt. Lägg i form
175 grader i ugnen 1-1,5 timme

Skärgårdssill
1 aubergine- i sillstora bitar- kokas mjuka några minuter
2 msk finhackad rödlök
1,5 dl sojayoghurt naturell+ 1/2 dl sojamajonäs
2 tsk citronsaft+ 2 msk tångkaviar
1 msk dill
salt och peppar
Blanda allt

Skagenröra
200 gr smulad tofu
4 msk majonäs+ 4 msk havregrädde
3 msk hackad dill
2 msk hackad rödlök
rivet citronskal
3 msk tångkaviar
salt+peppar

Rödbetssallad
4 inlagda rödbetor eller kokta tärnade
1 finhackad lök
1 fintärnat äpple
2 fintärnade saltgurkor
1 dl majonäs
1 dl havregrädde
1 msk dijonsenap
salt och peppar
Blanda allt

Morotslåda
1 kg kokta morötter i bitar
1 dl kokt ris
1 dl havregrädde
Kör detta i matberedare
Krydda och lägg i smord form
200 grader i ugnen i 45 minuter

Inga kommentarer: