lördag 23 oktober 2010

Mjuk äppelkaka

3 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl socker
1,5 dl sojamjölk
0,5 dl rapsolja
2-3 äpplen i skivor
1 tsk kanel+ 1 tsk råsocker
Blanda ihop smeten och häll i smord och bröad form. Tryck ner äppelskivorna. Strö över socker och kanel. Baka i 200 grader i 30 minuter.

3 kommentarer:

Anonym sa...

God! Har gjort den flera gånger, med olika utslag, beroende på hur mycket äpplen o kanel+socker som lagts på. Med mycket äpplen och därmed extra kanel+råsocker/socker blir den lite kladdigare o mastigare.

sasha weijand sa...

Hur många bitar blir det?

sasha weijand sa...

Det blev 5 satser för att fylla en långpanna på 30*40 cm. Och det räckte med 6 normalstora äpplen för de fem satserna, gott och väl.