Pecannöt är ganska lik valnötter, fast brunare i skalet. Den är rik på antioxidanter och nyttiga fetter. God att blanda i sallad, mysli eller som snacks.
Valnöt är rik på antioxidanter och omega-3 fettsyran ALA. Dem kan även omvandlas till omega-3 fettsyran DHA.
Hasselnöt är rik på magnesiu, och kalium. Rik på antioxidanter och E-vitamin.
Mandel är mycket kalkrik. Bra att göra mandelmjölk och mandelgrädde av nöten(egentligen en stenfrukt)
Cashew passar också bra till mjölk- och grädde.Innehåller järn, folsyra och magnesium.
Pistagenöt är rik på antioxidanter och isoflavoner
Macadamianöt är extra fettrik, innehåller omega-7 fettsyror. Den är något kolesterolhöjande.
söndag 25 juli 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar