måndag 11 maj 2009

Vegomässan i Malmö

var riktigt bra arrangerad. Mycket besökare, mängder av spännande utställare och god mat. Veganföreningens bord innehöll böcker, tidningar, broschyrer, rockmärken och tröjor. Allt material tog slut efter halva dagen så det var verkligen efterfrågan! Veganbageriet.blogspot.com hade bakat kakor och tårtor. Jag provade citrontårta med chokladglasyr och chokladtårta. Govindas sålde olika rätter. Jag prövade deras havrebiffar med tomatsalsa- mycket gott. Veganföreningen stod granne med restaurang Balthazar som bjöd på currykikärtsgryta,ris och rödbetsbiffar + smoothie. På andra sidan hade vi Vegogården som bjöd på wokade sojabitar. Biofood hade avsmakning på bla sojakorvar och sojayogurt. Goodstore på rischoklad. GlassmotGlass sålde fantastiskt goda glassar med hasselnötter, pistage, lakrits mm.AstridochApornas Kök sålde chorizokorv, grönsaksspett och tzay. Ja många fler fanns på plats och dessutom föreläsare. Djurrättsalliansen som arrangerat mässan + tidigare mässor gör en mycket bra insats. På Vegomässorna syns de företag och grupper som verkligen står nära engagemanget för djur, människor och vegomat. Långt fjärran från de glassiga och kommersiella Hälsomässor som dessutom tar orimligt mycket betalt av både utställare och besökare. Vegomässans inträde på 40 kr är helt ok.

3 kommentarer:

Robin och Emma sa...

Hej Ulla! Tänkte bara vara lite petig och påpeka utan att vara otrevlig att den rätta adressen till vår sida är veganbageriet.blogspot.com. Vi kommer minsan ihåg dig. Du var en trevlig prick och du är länkad på vår sida :)

Ulla och Hanna sa...

Hej
Nu har jag rättat till adressen i texten+ lagt till en länk till er.
Levererar ni bakverk till särskilda tillfällen eller till något speciellt café också?

Robin och Emma sa...

Vi brukar baka till våra vänner om de fyller år eller bara vill ha en tårta. Just nu håller vi mest på att värma upp inför en framtida karriär inom detta.