fredag 20 februari 2009

Vegan i Riga

Vännen Gunilla är på sparesa till Riga med Regina Baltica. Båten är tydligen ingen höjdare.Ganska sunkig med mycket röklukt(trots rökförbud) och lukter av spya och fylla i båtkorridorerna. I resan och vistelsen ingår frukost och middag. Till frukost är hon ganska belåten över färsk fruktsallad och skålar med nötkross, pumpafrö, mandelspån och gula russin. Därtill bröd med grönsaker, grapefruktsjuice och te. Till middagsbuffén finns färska grönsallader och stekta grönsaker. En favorit har blivit rågbrödskrutonger med stark vitlökssmak.
I Stockmans matavdelningen har hon hittat tofu, 250 gr, smaksatt samt naturell. Alproyoghurt i hallon-vaniljsmak. Även sojamjölk. Båda ganska dyra. En hel del ekologiska produkter i hyllorna tex kex, konserver, buljong, choklad men allt mycket dyrt. Kex kostade tex 45 kr.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, vet du nån internet sida som människor i alla åldrar kan prata(som ett forum), och som man kan träffa andra som är veganer eller vegetarianer på?

Kram, Minna 17 år.

Anonym sa...

Jag har hittat en sida som heter http://www.veganbuddies.org.uk/ där man kan träffa andra veganer och diskutera. Jag har inte registrerat mig än men tänkte göra det så småningom. Jag kan därför inte säga om den är bra eller hur mycket aktivitet det är på sidan.